«Η ωριμότητα του ανθρώπου είναι να ξαναβρεί τη σοβαρότητα που είχε παιδί όταν έπαιζε»

Friedrich Wilhelm Nietzsche

welcome to fafafoo world !enjoy high design creative playing objects

the story

Είμαι αρχιτέκτονας και μαμά. Ασχολούμαι τα τελευταία χρόνια με το παιδικό παιχνίδι, αναζητώντας τρόπους δημιουργικής απασχόλησης, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να σκέφτονται, να ψυχαγωγούνται, να σέβονται το φυσικό περιβάλλον και να αλληλεπιδρούν με αυτό.

Έτσι, δημιούργησα έναν χώρο, για να προβάλλω τα προϊόντα που επιλέγω. Στην έρευνα αγοράς που έχω κάνει επέλεξα εταιρείες που σέβονται το περιβάλλον, που επιλέγουν κατάλληλες πρώτες ύλες, και δημιουργούν αντικείμενα υψηλής αισθητικής + ιδιαίτερου σχεδιασμού.

Καμπύλες ξύλινες επιφάνειες, μαλακά στο σώμα οικεία αντικείμενα και πολύχρωμα σχήματα, συνθέτουν το fafafoo κόσμο μας. Το φαφαφού αντηχεί τον ήχο που κάνει το τρένο σε κίνηση, και είναι η πρώτη λεξούλα του γιου μου για το τρένο που αποτέλεσε για μένα έμπνευση. Τα μοτίβα, τα οποία περιγράφονται παρακάτω, χωρίζουν τα αντικείμενα σε τέσσερα φίλτρα που προτείνουν παιχνίδια ανάλογα με το είδος της δραστηριότητας και του τρόπου συμμετοχής του παιδιού : ACT – ΔΡΩ, LEARN – ΜΑΘΑΙΝΩ, BUILD – ΣΥΝΘΕΤΩ, INVENT – ΕΠΙΝΟΩ.

Τα βιβλία που παρουσιάζονται είναι γνωστών συγγραφέων και εικονογράφων με ελληνικούς και αγγλικούς τίτλους, από ενδιαφέροντες εκδότες και εκδοτικούς οργανισμούς μουσείων, όπως για παράδειγμα η Tate Εnterprices του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Λονδίνου.

Εκτός των ιδιαίτερων προϊόντων του on line καταστήματος, παρουσιάζεται  η στήλη του toposplay. Σε αυτό το αρχιτεκτονικό περιβάλλον παρουσιάζονται έργα παιδότοπων + εκπαιδευτικών κτιρίων όπου ο σχεδιασμός τους αποτελεί έμπνευση και ορόσημο για την αξία του παιχνιδιού στην μάθηση + ανάπτυξη. Η λέξη topos είναι η ελληνική τόπος, σημαίνει χώρος, ή στην μαθηματική του έννοια, ένα σύνολο σημείων του επιπέδου με κοινή ιδιότητα, ενέχοντας την έννοια της κοινής ταυτότητας και του κοινού στόχου.

Η ανάπτυξη ξεκινάει με το παιχνίδι και ο τόπος fafafoo έχει όραμα να αναδείξει την ποιότητα στον σχεδιασμό του παιδικού παιχνιδιού που ακολουθεί και ακούει το παιδί, οδηγώντας την ίδια την εμπειρία του παιχνιδιού σε μια νέα εποχή.

Καλώς ορίσατε, λοιπόν, στον fafafoo κόσμο μας!

Μαρία Καφαντάρη, architect + founder

Σκηνοθέτησε το παιχνίδι και φτιάξε ιστορίες.

Πειθάρχησε, ισορρόπησε και εστίασε στην γνώση.

Χρησιμοποίησε τα χέρια σου και την φαντασία σου.

Εμπνεύσου από τα υλικά και τις αισθήσεις σου.